Wanneer u zonnepanelen op uw dak laat plaatsen doet u dit natuurlijk met de gedachte zoveel mogelijk zonne-energie te kunnen gebruiken. Wanneer uw zonnepanelen niet allemaal in dezelfde richting liggen of last van schaduw ondervinden door bepaalde objecten zoals bomen, dan kunnen optimizers voor zonnepanelen een mooie manier zijn om de meeste energie uit uw zonnepanelen te halen.

  Wat doet een power optimizer

  Een power optimizer, of te wel optimizers voor zonnepanelen kunnen er dus voor zorgen dat u meer energie uit uw zonnepanelen haalt. De nadruk ligt hier vooral op kunnen, omdat dit niet het geval hoeft te zijn. Wanneer uw zonnepanelen allemaal dezelfde ligrichting hebben en geen last ondervinden van schaduw, dan zal de extra hoeveelheid energie die zij opbrengen niet heel hoog zijn. Wanneer u wel verschillende ligrichtingen heeft en/of last van schaduwplekken heeft, dan is de extra energie die een power optimizer kan opbrengen hoger. Wanneer u zonnepanelen zonder optimizer laat leggen, kan het zonnepaneel met de zwakste prestatie, de prestatie van de andere zonnepanelen verminderen. Uw opbrengst van de zonne-energie zal minder hoog zijn. Wanneer u zonnepanelen met een power optimizer laat plaatsen betekent dit dat elk paneel afzonderlijk van de ander energie oplevert. Dit betekent dat elke zonnepaneel het maximale resultaat kan behalen en uw verkregen rendement niet zakt door een zonnepaneel in de schaduw.

  Bijkomend voordeel van optimizers voor zonnepanelen

  Een bijkomend voordeel van optimizers voor zonnepanelen is dat deze veiliger zijn dan zonnepanelen zonder deze power optimizer. Ieder paneel wordt afzonderlijk geregeld waardoor de kans op kortsluiting bijvoorbeeld kleiner wordt. Ook zorgen deze optimizers ervoor dat de stroom in de bedrading automatisch wordt uitgeschakeld wanneer spanning wegvalt.

  Heeft u vragen of wilt u meer informatie over optimizers voor uw zonnepanelen? Neem dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 036-7601018. Ook kunt u ons een mail sturen naar info@desolarstudie.nl of een contactformulier invullen.

  About Post Author