Het terugleveren van stroom d.m.v. zonnepanelen

  Als u zonnepanelen op uw dak heeft liggen, dan wekt u als het goed is stroom op. Vooral op erg zonnige dagen is het goed mogelijk dat u meer stroom opwekt dan u verbruikt. Wanneer u meer stroom opwekt dan u verbruikt, dan levert u deze terug aan het elektriciteitsnet. Hiervoor moet u wel eerst uw zonnepanelen aanmelden bij de netwerkbeheerder. De netwerkbeheerder registreert alle aansluitingen, ook die voor het terugleveren van stroom.

  Terugleveren van stroom uit zonnepanelen, ook bij grootverbruik

  Het ene huishouden verbruikt meer dan het ander. Ook voor grootverbruikers is het mogelijk om gebruik te maken van zonnepanelen. Vooral ondernemingen vallen vaak onder de grootverbruikers. De kans om meer op te wekken dan er verbruikt wordt is in dit geval veel kleiner. Het is voor zakelijke energieverbruikers niet mogelijk om te salderen. Zij kunnen alle energie terugleveren tegen een terugleververgoeding.

  Als grootgebruiker bent u verplicht om een terugleverovereenkomst af te sluiten. Hierbij wordt een terugleververgoeding per kWh afgesproken. Het kan nodig zijn om wat aanpassingen te doen aan de hoofdverdeler, onderverdeelkasten en kabels om deze geschikt te maken voor het vermogen van de zonnepanelen. Om te zorgen dat de vergoedingen die u krijgt kloppen, heeft u een goed functionerende meter nodig. De meest voorkomende is een slimme meter. U kunt niet alleen in een oogopslag zien wat uw zonnepanelen opleveren, uw netwerkbeheerder kan ook de standen op afstand uitlezen. Het terugleveren van stroom d.m.v. zonnepanelen zorgt in alle gevallen, zo ook voor grootverbruikers, voor vele voordelen.

  Meer weten? Neem contact op!

  Wilt u graag meer hierover weten? Neem dan gerust contact met ons op en we vertellen er alles over! U kunt ons bereiken door te bellen naar 036-76 010 18 of door een mail te sturen naar info@desolarstudio.nl. Neem gerust contact op!

  About Post Author