Zonnepanelen financiering

Tegenwoordig worden zonnepanelen steeds vaker gebruikt ter voorziening van energie. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Door gebruik te maken van fossiele brandstoffen krijgt het milieu op dit moment flinke klappen. De ozonlaag heeft het zwaar te verduren en onze lucht raakt hierdoor vervuild.

Nederland heeft om deze reden uiteenlopende maatregelen genomen. De overheid stimuleert steeds meer groene energie systemen en wil minder afhankelijk zijn van gas. Deze maatregelen uiten zich bijvoorbeeld in belastingvoordelen. Ook kiezen veel mensen voor zonnepanelen omdat hier veel geld mee bespaard kan worden. Deze besparingen kunnen zelfs richting de € 1500,00 per jaar gaan. Zonnepanelen zijn echter in eerste instantie duur. Welke opties zijn er om deze zonnepanelen te betalen en op welke manier kunt u deze investering terugzien in uw eigen portemonnee?

Zonnepanelen financieren met spaargeld

Het gebruiken van spaargeld voor zonnepanelen is een zeer goede optie. Waarom? U bent direct van de investering af. Natuurlijk is dit een aardige hap uit uw eigen spaarpot. Maar het fijne is dat zonnepanelen een ontzettend lange levensduur hebben. Het duurt dus niet lang voordat u uw investering eruit heeft en zelfs winst gaat maken. Winst door besparing!

Zonnepanelen met een lening betalen

Het is ook een aantrekkelijke mogelijkheid om een geldlening af te sluiten voor doeleinden als zonnepanelen. Veel financiële instellingen stimuleren namelijk groene energie. Een dergelijke lening wordt dan ook een groene lening genoemd. Wanneer u een degelijk terugbetaal plan kunt laten zien, bent u al snel eigenaar van uw eigen zonnepanelen.

Zonnepanelen financieren met uw hypotheek

Gaat u een woning kopen met een financiering van een hypotheek? Dan beschikt u over de optie om uw zonnepanelen te scharen onder deze hypothecaire lening. Dit is dan ook erg gebruikelijk: net als het scharen van verbouwingskosten onder de lening. Ontzettend veel mensen begrijpen deze constructie echter niet. Zij denken dat een hypotheek enkel geldt voor uw woning. U moet het als volgt zien: u leent geld (voor het kopen van uw huis én de zonnepanelen). De bank vestigt hypotheekrecht op uw huis als zekerheid.

Zonnepanelen kopen als ondernemer

Bent u ondernemer? Dan zijn er ook mogelijkheden om uw zonnepanelen aan te schaffen via uw eigen bedrijf. Wellicht kunnen investeringskosten worden afgetrokken van de winst.

Zonnepanelen en BTW voordeel

Wist u dat u als particulier BTW kunt terugvragen bij het aanschaffen van zonnepanelen? U dient zich dan wel als ondernemer te melden voor één jaar. Hier zitten overigens geen kosten aan verbonden. Het is dus makkelijker dan u denkt!

Profiteren van het unieke concept van De SolarStudio

Bij De SolarStudio kunt u profiteren van een uniek concept voor het financieren van zonnepanelen. Wij helpen bij het realiseren van uw plannen. Daarnaast hoeft u geen investering te doen. Heeft u vragen over de producten en diensten van De SolarStudio? Neem dan contact met ons op.

Zonnepanelen kosten

Tegenwoordig word het gebruik van schone energiesystemen steeds meer belangrijk. Onze fossiele brandstoffen raken langzamerhand op en de ozonlaag heeft het zwaar te verduren. Deze problematiek heeft ervoor gezorgd dat…
Lees meer

Zonnepanelen betalen

Het is u vast opgevallen dat steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen. Dit heeft dan ook verschillende redenen. Nederland wil bijvoorbeeld in het jaar 2050 niet meer afhankelijk zijn van…
Lees meer

Zonnepanelen op afbetaling

Zonnepanelen: steeds meer mensen kiezen ervoor. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Zo kunnen zonnepanelen bijvoorbeeld de waarde van uw huis verhogen. Daarnaast zijn zonnepanelen goed voor het milieu en…
Lees meer
Menu