Zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen worden steeds vaker geplaatst door huiseigenaren die zich zorgen maken over stijgende elektriciteitskosten en die een systeem willen dat zowel hun rekeningen verlaagt als groenere energie produceert.

Tegenwoordig is het aanbod in echter zonnepanelen zo groot dat u als consument wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Als u informatie opzoekt op internet dan wordt u gebombardeerd met termen die het misschien allemaal nog verwarrender maken. Gelukkig bent u terechtgekomen bij De SolarStudio!

Wij helpen u graag verder in een persoonlijk adviesgesprek, waarbij we al uw vragen beantwoorden. Door naar uw persoonlijke situatie te kijken, kunnen we kijken welke zonnepanelen we moeten plaatsen. Bij De SolarStudio bieden we een op maat oplossing aan en plaatsen we uitsluitend zonnepanelen van de hoogste kwaliteit die het beste bij u passen! Hierdoor vermijdt u het risico dat u investeert in zonnepanelen die niet het beste aansluiten bij uw situatie.

Ondanks dat wij persoonlijk advies op maat bieden, willen we op deze pagina toch een aantal veelvoorkomende vragen behandelen om als consument te informeren.

Meer informatie ontvangen?

 Kosteloos

 Vrijblijvend

Informatie aanvragen

Wie mag zonnepanelen plaatsen?

In principe mag iedereen zonnepanelen plaatsen. Wettelijk gezien mag u ook zelf uw zonnepanelen plaatsen. De vraag is echter of dit wel verstandig is. Zonder de juiste kennis, gereedschap en ervaring is het bijna onmogelijk om deze zelf te plaatsen. Als u de zonnepanelen verkeerd plaatst/installeert is de kans dat ze werken klein en de kans op beschadiging groot. Verder kunt u dan ook geen aanspraak maken op eventuele garantie en is uw investering daarmee weggegooid geld.

Mocht u zonnepanelen willen plaatsen, raden we dan ook sterk aan om De SolarStudio in te schakelen. We hebben ervaren professionals in dienst die u graag helpen. Vermijd het risico en kies voor kwaliteit! Mocht er iets aan de zonnepanelen mankeren, heeft u niet alleen een betrouwbaar aanspreekpunt, maar heeft u ook nog eens 30 jaar garantie op uw zonnepanelen.

Wanneer laat ik zonnepanelen plaatsen

Wanneer is nou het beste moment om zonnepanelen te laten plaatsen? Financieel gezien hangt dit af van het moment van de meteropname. In de zomer brengen de zonnepanelen uiteraard meer op dan in de winter. In de winter verbruikt u echter het meeste stroom.

Stel dat uw meteropname in de winter is en u hebt de zonnepanelen al voorafgaande zomer laten plaatsen. Dan wordt de opgewekte stroom niet meegeteld en verliest u deze in feite. Mocht de meteropname echter in de zomer zijn, dan is het verstandig om de zonnepanelen al in de winter te plaatsen om zo de kosten van uw energierekening te drukken.

Ook hier geldt weer dat elke situatie anders is. Uw huishouden kan ook veranderen. Heeft u bijvoorbeeld op dit moment nog 2 kinderen thuis wonen? Dan is uw energiebehoefte uiteraard anders dan wanneer de kinderen uit huis zijn. Ook om deze reden komt De SolarStudio graag langs voor een persoonlijk adviesgesprek, zodat we precies kunnen bieden wat u nodig heeft. Ook met oog op de toekomst.

Wat kost het om zonnepanelen te plaatsen?

Deze vraag is niet hapklaar te beantwoorden. Zoals in voorgaande vragen al wordt aangegeven, is elke situatie anders. In het algemeen vereisen zonnepanelen een flinke investering.

Het is wel zo dat zonnepanelen plaatsen tegenwoordig al zeer voordelig kan. Zo zijn er verscheidene financieringsmogelijkheden. Zonnepanelen plaatsen met de SolarStudio kan immers gedaan worden door de panelen direct aan te schaffen, maar ook door middel van zonnepanelen leasenzonnepanelen huren of gebruik te maken van ons unieke betaalconcept.

Is zonnepanelen plaatsen nog interessant?

Gezien de talrijke voordelen is het plaatsen van zonnepanelen zeker nog interessant! Overstappen op groene energie, de kosten van uw energierekening drukken en ook nog eens de waarde van uw woning laten stijgen zijn maar een paar van de voordelen.

Door de ontwikkeling op het gebied van zonnepanelen is de gemiddelde prijs afgelopen jaren flink gedaald, waardoor het financieel gezien interessanter dan ooit is om zonnepanelen te plaatsen.

Hoewel het helaas niet meer mogelijk om landelijke subsidie voor zonnepanelen te verkrijgen, is de BTW teruggave regeling na aanschaf nog wel van toepassing.

Waar kan ik zonnepanelen plaatsen?

Een vraag die wij vaak van geïnteresseerden krijgen is waar de zonnepanelen geplaatst moeten worden. Het verbaast u misschien wel wat de mogelijkheden hierin zijn! De meest voorkomende plek waar zonnepanelen worden geplaatst is op het dak van een woning. Andere plekken waar deze geplaatst kunnen worden zijn onder anderen:

  • Daken van bedrijven
  • Daken van boerderijen
  • Speciale palen/houders
  • Op de grond

Ten aanzien van de opbrengst van de zonnepanelen, is het belangrijk om deze in de juiste richting en onder de juiste hoek te plaatsen. De ideale hoek ligt tussen 35 a 40 graden. De meest optimale richting ten opzichte van de zon is als de zonnepanelen op het zuiden gericht liggen. Hierdoor genieten de panelen het langst van de zon op een dag.

Hoewel dit de meest optimale omstandigheden zijn, leert onze ervaring ons dat dit in de praktijk bijna nooit haalbaar is. Daarom kijken we bij De SolarStudio altijd per situatie wat de meest ideale oplossing is!

Neem contact op met de Solarstudio

Heeft u nog andere vragen? Of bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? Neem dan gerust contact met ons op! Wij beantwoorden al uw vragen en komen graag eventueel langs voor een persoonlijk adviesgesprek. U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 036-76 010 18 of door een email te sturen naar info@desolarstudio.nl. Het is ook mogelijk om ons contactformulier in te vullen. Wij nemen dan op korte termijn contact met u op.