Zonnepanelen

  Zonne-energie is gratis, duurzaam en onbeperkt. Dat is wat de meeste mensen weten over zonnestroom. Maar hoe werkt het nu precies? Wie op het punt staat om te kiezen voor een zonnesysteem wil natuurlijk precies weten hoe het werkt.
  De SolarStudio zet de meest gestelde vragen op een rij.
  Meer informatie ontvangen?
  Kosteloos
  Vrijblijvend
  Informatie aanvragen

  Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen, die naast elkaar in een weerbestendig frame worden geplaatst. Zonnecellen worden gemaakt van silicium. De grondstof van silicium is zand en dat is in overvloedige hoeveelheden aanwezig op aarde. Het meest gebruikte type zand heet ‘polykristallijn silicium’. Panelen die hiervan zijn gemaakt zijn blauw van kleur. De monokristallijn panelen hebben vaak een donkere kleur. Meest gangbaar is de keuze voor zwarte panelen.

  De zonnecellen vangen licht op, en zetten dat om in gelijkstroom. Via een omvormer wordt deze gelijkstroom omgezet in wisselstroom, die gelijk in huis gebruikt kan worden. Eventueel te veel opgewekte energie wordt teruggeleverd aan het energienet.

  Wp is het maximale vermogen dat een zonnepaneel kan leveren onder ideale omstandigheden. In Nederland komen deze ideale omstandigheden nauwelijks voor. Hier levert één Wp ongeveer 0,85 kWh als uw panelen op het Zuiden zijn gericht onder een hoek van tussen de 20 en 40 graden met de horizon.

  Een andere veelgebruikte term voor zonnestroom is PV. PV staat voor het Engelse Photo Voltaic.

  Nee, ook met bewolkt weer, zon achter de wolken en in de winter leveren zonnepanelen stroom. Daglicht is voldoende. Zonnepanelen werken bij alle temperaturen, dus ook als het vriest.

  Nee, je kunt zonnepanelen zonder vergunning plaatsen. Een uitzondering hierop vormen monumenten en woningen binnen een beschermd dorps/stadsgezicht.

  Zonnepanelen kunnen zowel op een schuin als een plat dak geplaatst worden. Optimaal is een dak op het zuiden met een helling van circa 35 graden. Ook daken naar het oosten en westen leveren nog 90% van het rendement op. Op een dak gericht op het noorden is het plaatsen van zonnepanelen minder zinvol. Lees meer over zonnepanelen en type daken hier.

  In principe hoeven zonnepanelen niet schoongemaakt worden, ze worden gereinigd door de regen.

  Dat hangt helemaal af van uw verbruik van elektriciteit, de situatie waar de zonnepanelen geplaatst kunnen worden en de stand van de panelen ten opzichte van de zon. Tijdens een afspraak rekenen we het precies voor u uit. Lees hier alvast meer over de afmetingen van zonnepanelen!

  In het algemeen duurt het plaatsen van zonnepanelen maximaal een dag en gaat zonder hak- of breekwerk Ook de omvormer en de bekabeling worden dezelfde dag geregeld. De aansluiting op het elektriciteitsnet kan dezelfde dag of enkele dagen later plaatsvinden.

  Maak een afspraak met de SolarStudio en wij berekenen direct uw voordeel.

  Deze wettelijke regeling houdt in dat u de door u opgewekte energie aan het energienet kan terug leveren (ongeacht bij welke energiemaatschappij u zit) en daar op een ander tijdstip weer uw energie aan kunt onttrekken. Uw opbrengsten en uw kosten worden dus gesaldeerd. Kortom, echt alle door u geproduceerde energie kunt u dus echt gratis consumeren, ondanks dat u wel gebruik maakt van het elektriciteitsnet. Wanneer u jaarlijks meer levert dan afneemt, dan krijgt u van de meeste energiemaatschappijen tussen de 7 en 9 cent uitbetaald per geleverde kWh.

  Men gaat er tegenwoordig van uit dat kwaliteitszonnepanelen 30 tot 40 jaar meegaan, en de omvormer ongeveer 25 jaar. Over de loop van jaren vermindert het rendement. Dat is ook per paneel verschillend. Op de panelen van de SolarStudio zit 25 jaar vermogensgarantie, zodat u verzekerd bent van een optimaal rendement.

  Dat kunt u zelf thuis per zonnepaneel aflezen. De SolarStudio komt na één jaar uw systeem volledig inspecteren. Uiteraard kunt u bij vragen of problemen altijd contact opnemen met de SolarStudio: 036 – 76 010 18 .

  Neem contact met ons op.

   Uw naam *

   Uw plaatsnaam*

   Uw telefoonnummer*

   Wat is uw e-mailadres?*

   Uw mobiele nummer

   Hoe bent u bij ons terecht gekomen?*

   Opmerkingen

   *Velden met een '*' zijn verplicht.

   About Post Author