Terugleveren stroom zonnepanelen

Het terugleveren van stroom d.m.v. zonnepanelen

Als u zonnepanelen op uw dak heeft liggen, dan wekt u als het goed is stroom op. Vooral op erg zonnige dagen is het goed mogelijk dat u meer stroom opwekt dan u verbruikt. Wanneer u meer stroom opwekt dan u verbruikt, dan levert u deze terug aan het elektriciteitsnet. Hiervoor moet u wel eerst uw zonnepanelen aanmelden bij de netwerkbeheerder. De netwerkbeheerder registreert alle aansluitingen, ook die voor het terugleveren van stroom.

Continue reading “Terugleveren stroom zonnepanelen” »

Zonnepanelen kosten

Tegenwoordig word het gebruik van schone energiesystemen steeds meer belangrijk. Onze fossiele brandstoffen raken langzamerhand op en de ozonlaag heeft het zwaar te verduren. Deze problematiek heeft ervoor gezorgd dat de overheid in Nederland heeft besloten gas vrij te zijn in het jaar 2050. Dit terwijl groene energie alleen maar wordt gestimuleerd. Veel mensen zijn dus al begonnen met het afwegen van de opties. Een veel gekozen optie in dit proces is het aanschaffen en gebruikmaken van zonnepanelen. De zon is immers een bron van energie dat de komende miljoenen jaren nog niet zal verdwijnen. Maar wat kosten deze zonnepanelen nou eigenlijk precies en waarom is het voordelig om voor deze optie te kiezen? Hierover leest u meer in deze blog.

Continue reading “Zonnepanelen kosten” »

Zonnepanelen betalen

Het is u vast opgevallen dat steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen. Dit heeft dan ook verschillende redenen. Nederland wil bijvoorbeeld in het jaar 2050 niet meer afhankelijk zijn van gas. Wat houdt dat precies in? Onze ozonlaag wordt aangetast door het gebruik van fossiele brandstoffen. Omdat het onderwerp ‘milieu’ steeds belangrijker wordt in de politiek, stimuleert de overheid steeds meer het gebruik van groene energie. Omdat zonnepanelen deze groene energie genereren, is dit dus een goede reden om over te stappen. Ook zijn er nog een aantal andere voordelen die we verder in deze blog gaan bespreken.

Continue reading “Zonnepanelen betalen” »

Zonnepanelen op afbetaling

Zonnepanelen: steeds meer mensen kiezen ervoor. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Zo kunnen zonnepanelen bijvoorbeeld de waarde van uw huis verhogen. Daarnaast zijn zonnepanelen goed voor het milieu en kunt u er veel geld mee besparen. Echter zal dan wel eerst de ‘investering’ gedaan moeten worden. Zonnepanelen zijn namelijk niet per se goedkoop. Maar gelukkig zijn er wel veel handige manieren om zonnepanelen voordelig te kopen en af te betalen. Hier gaan wij met deze blog verder op in.

Continue reading “Zonnepanelen op afbetaling” »

Investeren in zonnepanelen: zeker de moeite waard

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid zijn twee wel erg belangrijke aspecten tegenwoordig, en steeds meer huishoudens doen er dan ook alles aan om beide te integreren in hun manier van wonen en leven. Er bestaan ontelbare manieren om duurzamer te leven met meer aandacht voor het milieu én je eigen portemonnee, en kiezen voor zonnepanelen is ongetwijfeld een van de beste.

Continue reading “Investeren in zonnepanelen: zeker de moeite waard” »

De montage van zonnepanelen

Zonnepanelen en de montage hiervan. Hier heeft u vast veel vragen over. Bij de SolarStudio helpen wij u graag verder. Niet alleen voorzien wij u van zonnepanelen, de SolarStudio biedt zonnepanelen inclusief montage aan. Wanneer er een grote verandering op uw dak plaatsvindt, is het fijn dat dit door een professioneel en vast montageteam gebeurt. Niet zelf de ladder opklimmen, maar professionaliteit en vakmanschap rondom uw zonnepanelen. Hoe fijn is dat!

Continue reading “De montage van zonnepanelen” »

Waarom optimizers voor uw zonnepanelen?

Wanneer u zonnepanelen op uw dak laat plaatsen doet u dit natuurlijk met de gedachte zoveel mogelijk zonne-energie te kunnen gebruiken. Wanneer uw zonnepanelen niet allemaal in dezelfde richting liggen of last van schaduw ondervinden door bepaalde objecten zoals bomen, dan kunnen optimizers voor zonnepanelen een mooie manier zijn om de meeste energie uit uw zonnepanelen te halen.

Continue reading “Waarom optimizers voor uw zonnepanelen?” »

Terugverdientijd zonnepanelen

De terugverdientijd van zonnepanelen is afhankelijk van meerdere factoren. Om zonnepanelen terug te verdienen moet u vaak eerst in ze investeren, om vervolgens gratis zonnestroom te hebben. Welke factoren bepalen de terugverdientijd en waar kunt u rekening mee houden als u gaat investeren in zonnepanelen? En kunt u ook zonnepanelen aanschaffen met beperkte financiële middelen? Hieronder leest u meer!

Continue reading “Terugverdientijd zonnepanelen” »