Hoelang gaan zonnepanelen mee

  Wat is de levensduur van zonnepanelen?

  De levensduur van zonnepanelen verschilt nogal in Nederland. Sinds de populariteit gestegen is en de vraag naar zonnepanelen is gegroeid, zijn er ook steeds meer merken en aanbieders op de markt gekomen. Zonnepaneel merken die zeer uiteenlopen in rendement, kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid. Ook de installatie van zonnepanelen heeft invloed op de levensduur. Zonnepanelen zijn een grote investering en u wilt waar voor uw geld met het liefst een zo gunstig mogelijk rendement. In deze blog vertellen wij u precies waar u op moet letten bij de aanschaf van uw zonnepanelen om een zo lang mogelijke levensduur te waarborgen.

   

  Kwaliteit van zonnepanelen

  De kwaliteit van zonnepanelen wordt bepaald door het rendement en de levensduur. Deze twee factoren hangen nauw met elkaar samen. Gemiddeld gaan zonnepanelen zo’n 20-30 jaar mee. In deze tijd neemt het rendement geleidelijk aan af wat we degradatie van de zonnepanelen noemen. Zeker wanneer u zonnepanelen heeft van een ‘goedkoper’ en onbekend merk, zal het rendement van sneller afnemen. Hiermee daalt de levensduur van de zonnepanelen dan ook aanzienlijk.

   

  Terugverdientijd van zonnepanelen

  Het aanschaffen van zonnepanelen doet u om verschillende redenen. Het kan zijn omdat u wil besparen op uw energiekosten, of dat u uw woning wilt verduurzamen. Wanneer u ervoor kiest om zonnepanelen aan te schaffen met als doel om energiekosten te besparen, is het handig om te weten wat de terugverdientijd is van de zonnepanelen. Dit bepaalt u door de terugverdientijd te vergelijken met de verwachte levensduur. Dit berekent u als volgt:

  De kosten voor de installatie van de zonnepanelen min de btw (deze kunt u namelijk terugvragen). Dan bepaalt u wat de ‘Wattpiek (Wp) per paneel is en vermenigvuldigt met het totaal aantal panelen. De uitkomst hiervan vermenigvuldigt u met 0,9 en hieruit komt uw jaaropbrengst in kWh. Op basis van wat u per jaar bespaart, kunt u bepalen hoelang het duurt voordat u uw investering heeft terugverdient. 

   

  Economische levensduur zonnepanelen

  De economische levensduur van zonnepanelen bepaalt u door de kosten te vergelijken met de opbrengst. Wanneer u zonnepanelen huurt moet u rekening houden met stijging van rente waardoor uw maandlasten kunnen stijgen. Door de degradatie van zonnepanelen kan het dus zijn dat na verloop van tijd uw zonnepanelen niet meer winstgevend zijn.

   

  Lange levensduur zonnepanelen

  De levensduur wordt dus bepaalt door de opbrengst en de hoogte van uw investering. Door te kiezen voor zonnepanelen van slechte kwaliteit kan het nadelig voor u uitpakken. Vergroot uw kansen door voor zonnepanelen te kiezen met een langere levensduur en van hoge kwaliteit.

  Een verwachte levensduur van 50 jaar

  De zonnepanelen van DSE (Deutsche Solar Exclusiv) hebben een van de hoogste verwachte levensduur vergeleken met andere zonnepanelen. Als marktleider in Duitsland en een van de meest moderne productielijnen. Bieden zij voor ruim 45 landen hun zonnepanelen aan. De lineaire opbrengstgarantie van de zonnepanelen is 30 jaar. Wat doorgaans 5 tot 10 jaar hoger ligt dan de meeste zonnepanelen die in Nederland worden aangeboden.

  DSE-zonnepanelen hebben alle Europese certificaten en keuringen die u mag verwachten van een hoogstaand merk zonnepanelen. Daarbij zijn de zonnepanelen bestand tegen alle weersomstandigheden en bestand tegen veroudering. Als laatste bieden zij ook een veel langere fabrieksgarantie aan. In plaats van de gebruikelijke 10 of 15 jaar fabrieksgarantie biedt DSE 30 jaar garantie op de zonnepanelen. Hierdoor bent u zeker van een veilige en rendabele levensduur van uw zonnepanelen.

   

  Wilt u zonnepanelen zonder eigen investering?

  Dankzij ons speciale betaalconcept kunnen wij DSE-zonnepanelen zonder eigen investering aanbieden. Hierdoor bent u verzekerd van kwalitatief hoogstaande zonnepanelen met een lange levensduur. Interesse? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

  Terugleveren stroom zonnepanelen

  Het terugleveren van stroom d.m.v. zonnepanelen

  Als u zonnepanelen op uw dak heeft liggen, dan wekt u als het goed is stroom op. Vooral op erg zonnige dagen is het goed mogelijk dat u meer stroom opwekt dan u verbruikt. Wanneer u meer stroom opwekt dan u verbruikt, dan levert u deze terug aan het elektriciteitsnet. Hiervoor moet u wel eerst uw zonnepanelen aanmelden bij de netwerkbeheerder. De netwerkbeheerder registreert alle aansluitingen, ook die voor het terugleveren van stroom.

  Continue reading “Terugleveren stroom zonnepanelen” »

  Zonnepanelen kosten

  Tegenwoordig word het gebruik van schone energiesystemen steeds meer belangrijk. Onze fossiele brandstoffen raken langzamerhand op en de ozonlaag heeft het zwaar te verduren. Deze problematiek heeft ervoor gezorgd dat de overheid in Nederland heeft besloten gas vrij te zijn in het jaar 2050. Dit terwijl groene energie alleen maar wordt gestimuleerd. Veel mensen zijn dus al begonnen met het afwegen van de opties. Een veel gekozen optie in dit proces is het aanschaffen en gebruikmaken van zonnepanelen. De zon is immers een bron van energie dat de komende miljoenen jaren nog niet zal verdwijnen. Maar wat kosten deze zonnepanelen nou eigenlijk precies en waarom is het voordelig om voor deze optie te kiezen? Hierover leest u meer in deze blog.

  Continue reading “Zonnepanelen kosten” »

  Zonnepanelen betalen

  Het is u vast opgevallen dat steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen. Dit heeft dan ook verschillende redenen. Nederland wil bijvoorbeeld in het jaar 2050 niet meer afhankelijk zijn van gas. Wat houdt dat precies in? Onze ozonlaag wordt aangetast door het gebruik van fossiele brandstoffen. Omdat het onderwerp ‘milieu’ steeds belangrijker wordt in de politiek, stimuleert de overheid steeds meer het gebruik van groene energie. Omdat zonnepanelen deze groene energie genereren, is dit dus een goede reden om over te stappen. Ook zijn er nog een aantal andere voordelen die we verder in deze blog gaan bespreken.

  Continue reading “Zonnepanelen betalen” »

  Zonnepanelen op afbetaling

  Zonnepanelen: steeds meer mensen kiezen ervoor. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Zo kunnen zonnepanelen bijvoorbeeld de waarde van uw huis verhogen. Daarnaast zijn zonnepanelen goed voor het milieu en kunt u er veel geld mee besparen. Echter zal dan wel eerst de ‘investering’ gedaan moeten worden. Zonnepanelen zijn namelijk niet per se goedkoop. Maar gelukkig zijn er wel veel handige manieren om zonnepanelen voordelig te kopen en af te betalen. Hier gaan wij met deze blog verder op in.

  Continue reading “Zonnepanelen op afbetaling” »

  Investeren in zonnepanelen: zeker de moeite waard

  Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid zijn twee wel erg belangrijke aspecten tegenwoordig, en steeds meer huishoudens doen er dan ook alles aan om beide te integreren in hun manier van wonen en leven. Er bestaan ontelbare manieren om duurzamer te leven met meer aandacht voor het milieu én je eigen portemonnee, en kiezen voor zonnepanelen is ongetwijfeld een van de beste.

  Continue reading “Investeren in zonnepanelen: zeker de moeite waard” »

  De montage van zonnepanelen

  Zonnepanelen en de montage hiervan. Hier heeft u vast veel vragen over. Bij de SolarStudio helpen wij u graag verder. Niet alleen voorzien wij u van zonnepanelen, de SolarStudio biedt zonnepanelen inclusief montage aan. Wanneer er een grote verandering op uw dak plaatsvindt, is het fijn dat dit door een professioneel en vast montageteam gebeurt. Niet zelf de ladder opklimmen, maar professionaliteit en vakmanschap rondom uw zonnepanelen. Hoe fijn is dat!

  Continue reading “De montage van zonnepanelen” »

  Waarom optimizers voor uw zonnepanelen?

  Wanneer u zonnepanelen op uw dak laat plaatsen doet u dit natuurlijk met de gedachte zoveel mogelijk zonne-energie te kunnen gebruiken. Wanneer uw zonnepanelen niet allemaal in dezelfde richting liggen of last van schaduw ondervinden door bepaalde objecten zoals bomen, dan kunnen optimizers voor zonnepanelen een mooie manier zijn om de meeste energie uit uw zonnepanelen te halen.

  Continue reading “Waarom optimizers voor uw zonnepanelen?” »

  Terugverdientijd zonnepanelen

  De terugverdientijd van zonnepanelen is afhankelijk van meerdere factoren. Om zonnepanelen terug te verdienen moet u vaak eerst in ze investeren, om vervolgens gratis zonnestroom te hebben. Welke factoren bepalen de terugverdientijd en waar kunt u rekening mee houden als u gaat investeren in zonnepanelen? En kunt u ook zonnepanelen aanschaffen met beperkte financiële middelen? Hieronder leest u meer!

  Continue reading “Terugverdientijd zonnepanelen” »