Slimme meter zonnepanelen

Wat is een slimme meter

We hebben het allemaal weleens gedaan, het doorgeven van de meterstanden voor de energieleverancier. Met een slimme meter hoeft u dat nooit meer te doen!

Een slimme meter is een digitale meter die op afstand wordt uitgelezen door uw energieleverancier en uw netbeheerder. Het is dus verleden tijd om met een zaklamp in de meterkast op zoek te gaan naar die minuscule cijfertjes en je af te vragen of je wel de juiste nummers hebt overgenomen. Vanaf nu kan het allemaal digitaal. Ook hoef je met een slimme meter geen bezoek meer te ontvangen van een meteropnemer. Perfect dus in combinatie met de zonnepanelen.

De slimme meter, de slimme aanvulling op uw zonnepanelen

Wanneer u kiest voor installatie van een slimme meter zal deze automatisch het stroomverbruik opmeten en de standen van de gasmeter doorgeven. Als hetgeen wat u in de meterkast heeft zitten is verouderd, zal dat niet werken met een slimme meter. In dit geval kunt u aan de netwerkbeheerder vragen om uw meter te vervangen.  Dit kan altijd worden geregeld zodat u gebruik kan maken van alle gemakken die de combi van een slimme meter en zonnepanelen u bieden!

Met de slimme meter in uw meterkast kunt u zelfs uw eigen verbruik in de gaten houden en bijsturen waar nodig. Zo zorgt u zelf voor het meest efficiënte verbruik van elektra en gas in uw woning. Met een speciale app op uw tablet of smartphone is af te lezen wat de standen zijn. Hier is ook te zien hoeveel energie u opwekt met uw zonnepanelen en hoeveel u terug levert aan de energieleverancier.

Wees slim en kies ook voor een slimme meter en krijg inzicht in uw eigen verbruik en kosten 

De voordelen van een slimme meter

Inzicht

Krijg inzicht in het maandelijkse verbruik van uw huishouden en ontvang een kostenoverzicht van de energieleverancier. U kan gemakkelijk controleren of het verbruik niet hoge uitschieters heeft en onverwachts voor kosten zal zorgen. U kan hiermee direct inspelen op situaties en het verbruik gecontroleerd laten verlopen.

Gebruikt u ook nog handige apps die kunnen ondersteunen bij het besparen op energie, dan geeft de slimme meter correcte informatie zodat u direct de tips in de praktijk kan brengen.

Sneller naar een oplossing bij storing

Mocht het voorkomen dat er een storing is, dan hebben netbeheerders eerder inzicht in waar het probleem zich bevind. Dus nooit meer lang in de wacht en afwachten tot er weer elektriciteit is. Met de slimme meter zijn storingen dus sneller te verhelpen.

Voordeliger

Door de informatie die wordt verkregen uit alle slimme meters kunnen netbeheerders sneller werken aan de verbetering en innovaties voor de toekomst van ons elektriciteitsnet. Zijn er bijvoorbeeld in uw wijk veel auto’s die elektrisch rijden, dan zal er andere bekabeling worden aangelegd dan wanneer er weinig auto’s zijn die moeten opladen. De zwaarte van het stroomverbruik kan nu veel lokaler worden bekeken en ingesteld, dit bespaart de netbeheerders aan tijd en energie wat ook voor u voordeliger uitpakt! Als u een slimme meter laat installeren door uw netbeheerder betaald u daar niks voor, dit is helemaal gratis.

Zonnepanelen

Heeft u zonnepanelen op uw dak, dan kan de slimme meter u meer vertellen over de teruglevering van stroom aan uw netbeheerder. Deze worden verrekend met de eerder afgenomen stroom, dit heet salderen. Als je een overschot hebt aan terug geleverde stroom dan hou je er zelfs nog wat extra’s aan over, dit wordt namelijk vergoed.

Een slimme meter is in dit geval niet verplicht maar het is wel een eis dat er een meter wordt geplaatst die kan terugtellen. Nu kan de hoeveelheid stroom wat is terug geleverd ook daadwerkelijk worden geregistreerd.  Een digitale meter kan dit niet meten, en dat maakt het salderen niet mogelijk. Naast alle eerder aangegeven voordelen is het dus aan te raden om een slimme meter te plaatsen in plaats van een digitale meter.

Neem vandaag nog contact op met de SolarStudio en vraag naar de mogelijkheden voor uw panelen of maak direct een afspraak met een van onze adviseurs.

subsidie zonnepanelen

Subsidie aanvragen voor zonnepanelen

Krijg ik subsidie op zonnepanelen? Voor veel mensen die zonnepanelen aanschaffen is het belangrijk om te weten of je subsidie ontvangt voor de plaatsing van zonnepanelen. Vooral bij de opkomst…
Lees meer
zonnepanelen en warmtepomp

Zonnepanelen en een warmtepomp

Bent u zich ook bewuster van het milieu en het belang van de aarde voor onze kinderen en kleinkinderen? Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen.…
Lees meer