Krijg ik subsidie op zonnepanelen?
Voor veel mensen die zonnepanelen aanschaffen is het belangrijk om te weten of je subsidie ontvangt voor de plaatsing van zonnepanelen. Vooral bij de opkomst van zonnepanelen was dit belangrijke materie, want de overheid wilde met de subsidie op zonnepanelen de plaatsing ervan stimuleren. Maar hoe zit het nu eigenlijk? Heb je nog steeds recht op subsidie voor je zonnepanelen en hoe vraag je dit dan aan? We leggen het je graag uit in deze tekst.
Subsidie voor verduurzamen van je huis
Met subsidie bedoelen we een financiële bijdrage die door de verstrekker wordt gedaan om daarmee bepaalde doelen te kunnen realiseren. Bij zonnepanelen was de subsidieverstrekker de overheid, die er zodoende voor zorgde dat er meer mensen zonnepanelen gingen plaatsen. De hoge kosten van de zonnepanelen hielden de mensen anders tegen om deze aan te schaffen.
Omdat de prijs van de zonnepanelen de laatste jaren aanzienlijk is geslonken, besloot de overheid enkele jaren geleden om de landelijke subsidie stop te zetten. Toch wil dat niet direct zeggen dat je helemaal geen aanspraak meer maakt op subsidie bij het verduurzamen van je huis.
Subsidie op zonnepanelen via gemeentes
De landelijke subsidie mag dan wel gestopt zijn wegens het feit dat zonnepanelen tegenwoordig nog goedkoper stroom leveren dan energiemaatschappijen; via gemeentes is het soms alsnog mogelijk om subsidie te krijgen voor de zonnepanelen. Echter is dit lang niet in iedere gemeente zo. Als je wilt weten of je bij jouw gemeente aanspraak maakt op subsidie voor het verduurzamen van je huis, dan kan je het beste even op de website van de betreffende gemeente kijken. Ontvang je geen subsidie? Dan kan je ook nog op andere manieren voordeel halen uit het feit dat je zonnepanelen bezit.
BTW terugvragen bij aanschaf zonnepanelen
Naast het feit dat je via de salderingsregeling – het systeem waarbij je de opgewekte energie dat over is terug levert aan de energiemaatschappij – voordeel kunt hebben van je zonnepanelen, is er ook een mogelijkheid om BTW terug te vragen bij de aankoop van de zonnepanelen. Het kan hierbij al snel gaan om een bedrag van minimaal €2000,-. Er zijn wel een aantal voorwaarden waar je in dat geval aan moet voldoen. Zo moet je als particulier bekend zijn bij de Belastingdienst en de zonnepanelen moeten op jouw naam zijn aangeschaft en zijn aangesloten op het lichtnet. Als laatste mag de installatie van de zonnepanelen niet vóór 20 juni 2013 hebben plaatsgevonden.
Ben je bang dat je er zelf geen verstand van hebt? Dat maakt niet uit! SolarStudio werkt namelijk samen met de Centrale BTW Teruggave, een advieskantoor met veel ervaring op het gebied van btw. Zij regelen alles voor je omtrent het BTW terugvragen voor je zonnepanelen en je hebt er zelf dus geen omkijken naar.
Klantgericht advies van SolarStudio
SolarStudio is expert op het gebied van montage van zonnepanelen en kan je dan ook veel vertellen over de voordelen die de plaatsing hiervan met zich meebrengt. Iedereen maximaal van de zon laten genieten; dat is onze missie. Daarbij speelt het gebruik van zonne-energie een grote rol. We snappen als geen ander dat de plaatsing van zonnepanelen een stap is die je niet zomaar neemt en daarom geven wij ook graag klantgericht advies. Zo bespaar je op kosten en milieu en weten we zeker dat je na afloop van het traject blij bent met de voordelen die zonnepanelen met zich meebrengen.
Neem contact op met SolarStudio en ervaar alle voordelen!
Wil je ook graag zonnepanelen laten plaatsen, maar ben je nog niet goed thuis in de financiële voordelen die het met zich meebrengt? Neem gerust eens contact met ons op en laat je informeren over hoe voordelig zonne-energie voor je kan zijn. Wij zijn pas tevreden als jij geniet!