Wat is de levensduur van zonnepanelen?

Wat is de levensduur van zonnepanelen?

De levensduur van zonnepanelen verschilt nogal in Nederland. Sinds de populariteit gestegen is en de vraag naar zonnepanelen is gegroeid, zijn er ook steeds meer merken en aanbieders op de markt gekomen. Zonnepaneel merken die zeer uiteenlopen in rendement, kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid. Ook de installatie van zonnepanelen heeft invloed op de levensduur. Zonnepanelen zijn een grote investering en u wilt waar voor uw geld met het liefst een zo gunstig mogelijk rendement. In deze blog vertellen wij u precies waar u op moet letten bij de aanschaf van uw zonnepanelen om een zo lang mogelijke levensduur te waarborgen.

KWALITEIT VAN ZONNEPANELEN

De kwaliteit van zonnepanelen wordt bepaald door het rendement en de levensduur. Deze twee factoren hangen nauw met elkaar samen. Gemiddeld gaan zonnepanelen zo’n 20-30 jaar mee. In deze tijd neemt het rendement geleidelijk aan af wat we degradatie van de zonnepanelen noemen. Zeker wanneer u zonnepanelen heeft van een ‘goedkoper’ en onbekend merk, zal het rendement van sneller afnemen. Hiermee daalt de levensduur van de zonnepanelen dan ook aanzienlijk.

TERUGVERDIENTIJD VAN ZONNEPANELEN
Het aanschaffen van zonnepanelen doet u om verschillende redenen. Het kan zijn omdat u wil besparen op uw energiekosten, of dat u uw woning wilt verduurzamen. Wanneer u ervoor kiest om zonnepanelen aan te schaffen met als doel om energiekosten te besparen, is het handig om te weten wat de terugverdientijd is van de zonnepanelen. Dit bepaalt u door de terugverdientijd te vergelijken met de verwachte levensduur. Dit berekent u als volgt:
De kosten voor de installatie van de zonnepanelen min de btw (deze kunt u namelijk terugvragen). Dan bepaalt u wat de ‘Wattpiek (Wp) per paneel is en vermenigvuldigt met het totaal aantal panelen. De uitkomst hiervan vermenigvuldigt u met 0,9 en hieruit komt uw jaaropbrengst in kWh. Op basis van wat u per jaar bespaart, kunt u bepalen hoelang het duurt voordat u uw investering heeft terugverdient.

ECONOMISCHE LEVENSDUUR ZONNEPANELEN
De economische levensduur van zonnepanelen bepaalt u door de kosten te vergelijken met de opbrengst. Wanneer u zonnepanelen huurt moet u rekening houden met stijging van rente waardoor uw maandlasten kunnen stijgen. Door de degradatie van zonnepanelen kan het dus zijn dat na verloop van tijd uw zonnepanelen niet meer winstgevend zijn.

LANGE LEVENSDUUR ZONNEPANELEN
De levensduur wordt dus bepaalt door de opbrengst en de hoogte van uw investering. Door te kiezen voor zonnepanelen van slechte kwaliteit kan het nadelig voor u uitpakken. Vergroot uw kansen door voor zonnepanelen te kiezen met een langere levensduur en van hoge kwaliteit.

EEN VERWACHTE LEVENSDUUR VAN 50 JAAR
De zonnepanelen van DSE (Deutsche Solar Exclusiv) hebben een van de hoogste verwachte levensduur vergeleken met andere zonnepanelen. Als marktleider in Duitsland en een van de meest moderne productielijnen. Bieden zij voor ruim 45 landen hun zonnepanelen aan. De lineaire opbrengstgarantie van de zonnepanelen is 30 jaar. Wat doorgaans 5 tot 10 jaar hoger ligt dan de meeste zonnepanelen die in Nederland worden aangeboden.
DSE-zonnepanelen hebben alle Europese certificaten en keuringen die u mag verwachten van een hoogstaand merk zonnepanelen. Daarbij zijn de zonnepanelen bestand tegen alle weersomstandigheden en bestand tegen veroudering. Als laatste bieden zij ook een veel langere fabrieksgarantie aan. In plaats van de gebruikelijke 10 of 15 jaar fabrieksgarantie biedt DSE 30 jaar garantie op de zonnepanelen. Hierdoor bent u zeker van een veilige en rendabele levensduur van uw zonnepanelen.

WILT U ZONNEPANELEN ZONDER EIGEN INVESTERING?
Dankzij ons speciale betaalconcept kunnen wij DSE-zonnepanelen zonder eigen investering aanbieden. Hierdoor bent u verzekerd van kwalitatief hoogstaande zonnepanelen met een lange levensduur. Interesse? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

subsidie zonnepanelen

Subsidie aanvragen voor zonnepanelen

Krijg ik subsidie op zonnepanelen? Voor veel mensen die zonnepanelen aanschaffen is het belangrijk om te weten of je subsidie ontvangt voor de plaatsing van zonnepanelen. Vooral bij de opkomst…
Lees meer
zonnepanelen en warmtepomp

Zonnepanelen en een warmtepomp

Bent u zich ook bewuster van het milieu en het belang van de aarde voor onze kinderen en kleinkinderen? Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen.…
Lees meer