Zonnepanelen op een plat dak

Zonnepanelen op een plat dak bevestigen? Zonnepanelen kunnen zowel op een schuin als plat dak geplaatst worden. Dat is goed nieuws! Nu u weet dat zonnepanelen ook op een plat dak geplaatst kunnen worden is het goed om te weten met welke zaken u rekening moet houden. Lees hieronder welke factoren belangrijk zijn bij het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak.

Zonnepanelen op een plat dak en het rendement per ligging

Zonnepanelen op een plat dak hebben net als zonnepanelen op schuine daken het beste rendement met een ligging op het zuiden. Ook daken gericht naar het westen en oosten leveren een goed rendement op van 90%. Zonnepanelen plaatsen op een dak gericht op het noorden is minder zinvol. Een optimale plaatsing van zonnepalen vindt plaats op een dak gericht op zuiden.

Zonnepanelen op een plat dak met schuine plaatsing

Zonnepanelen op een plat dak werken optimaal wanneer ze schuin worden geplaatst. Een optimale plaatsing van zonnepanelen vindt namelijk plaats op een helling van circa 35 graden. De zonnepanelen kunnen hierdoor niet te dicht op elkaar geplaatst worden in verband met de schaduwval die door de schuine plaatsing ontstaat. Hoe groter de hellingshoek, hoe groter de afstand tussen de zonnepanelen wordt.

De no-go-zone

Bij het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak dient er rekening gehouden te worden met de afstand tot de dakrand. De zogenaamde no-go-zone. Aan de dakrand ontstaan wervelwinden bij harde wind. Hierdoor wordt er als het ware getrokken aan zonnepanelen. Met een rekensom berekent de SolarStudio eenvoudig uw no-go-zone. Doorgaans is de no-go-zone tussen 50 cm en 100 cm afstand van de dakrand.

Meer weten over de montage van zonnepanelen op een plat dak?

De SolarStudio geeft u graag een advies op maat, kosteloos en vrijblijvend! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies, waarin we uw wensen en ideeën bespreken!

Lening zonnepanelen

Hoewel zonnepanelen steeds betaalbaarder worden, spreekt u over “nog best een bedrag” wanneer u zonnepanelen op uw dak wilt laten plaatsen. Een lening voor zonnepanelen kan uitkomst bieden. Er zijn…
Lees meer

Slimme meter zonnepanelen

Wat is een slimme meter We hebben het allemaal weleens gedaan, het doorgeven van de meterstanden voor de energieleverancier. Met een slimme meter hoeft u dat nooit meer te doen!…
Lees meer

Wat is de levensduur van zonnepanelen?

Wat is de levensduur van zonnepanelen? De levensduur van zonnepanelen verschilt nogal in Nederland. Sinds de populariteit gestegen is en de vraag naar zonnepanelen is gegroeid, zijn er ook steeds…
Lees meer
Menu