Zonnepanelen op een plat dak

Bent u erover aan het nadenken om zonnepanelen op een plat dak te plaatsen? Dat kan! Zonnepanelen kunnen zowel op een schuin als op een plat dak geplaatst worden. Bij plaatsing van zonnepanelen op een plat dak moet er echter wel met een aantal factoren rekening worden gehouden. Bij De SolarStudio kunnen we u precies vertellen waar u aan moet denken bij het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak.

Beste op het zuiden

Zo hebben zonnepanelen op een plat dak – net als zonnepanelen op schuine daken – het beste rendement met een ligging op het zuiden. Ook daken gericht naar het westen en het oosten leveren evengoed nog een rendement op van liefst 85%. Zonnepanelen in de richting van het noorden leveren daarentegen weer wat minder rendement.

Een ander feit is dat zonnepanalen op een plat dak optimaal werken wanneer ze schuin worden geplaatst. Een optimale plaatsing van zonnepanelen vindt namelijk plaats op een helling van circa 15 graden. De zonnepanelen kunnen hierdoor, in verband met de schaduwval die door de schuine plaatsing ontstaat, niet te dicht op elkaar worden geplaatst. Want hoe groter de hellingshoek, hoe groter de afstand tussen de zonnepanelen wordt.

No-go-zone

Ook de zogenaamde no-go-zone is een factor om rekening mee te houden tijdens de montage van de zonnepanelen. De no-go-zone is de afstand van de zonnepanelen tot de dakrand. Deze wordt berekend door de hoogte van de dakrand ook als minimale afstand tot de panelen te houden. Dit zodat er geen schaduw van de dakrand over de zonnepanelen valt.

Zonnepanelen plat dak berekenen? SolarStudio helpt u!

Uiteraard kunnen we het aantal zonnepanelen voor op uw platte dak berekenen. We begrijpen dat het een hoop vragen oplevert als u besluit om voor zonnepanelen te kiezen. Daarom komt de SolarStudio graag bij u langs voor een vrijblijvend en gratis adviesgesprek. Onze adviseur bespreekt graag uw wensen en mogelijkheden en kan dan ook direct berekenen hoeveel zonnepanelen er op uw platte dak kunnen. Dat doet hij aan de hand van uw huidige en verwachte elektriciteitsgebruik, de situatie waar de zonnepanelen geplaatst kunnen worden en de stand van de panelen ten opzichte van de zon.

Montage binnen een dag geregeld

SolarStudio levert niet alleen de hoogste kwaliteit zonnepanelen; we zorgen tevens voor een perfecte oplevering. Zodoende bent u ook voor de montage van zonnepanelen op een plat dak bij ons aan het juiste adres. Wij werken met een vast en betrouwbaar montageteam van erkende, gecertificeerde vakmensen en zorgen dat de oplevering binnen één dag is voltooid. We besteden het werk dus niet uit aan voor ons onbekende lokale installateurs. Onze deskundige en ervaren medewerkers met verstand van vakwerk zorgen ervoor dat de montage van uw zonnepanelen op een plat dak fijn en vlot verloopt.

Waarom SolarStudio?

Bij de SolarStudio heerst een speciale missie: iedereen maximaal van de zon laten genieten, zonder dat het extra geld kost. De SolarStudio biedt zonnepanelen zonder investering aan en hoopt de mensen daardoor nog meer te laten genieten van de eindeloze energie van de zon. Daarom komen we bij iedere klant langs voor een kennismaking met persoonlijk advies. Er wordt voor u berekend hoe voordelig zonnepanelen op een plat dak voor u zijn en vanaf dat moment gaat het snel. We proberen er dan voor te zorgen dat u binnen de kortste keren de beste zonnepanelen heeft werken.

Regel uw kosteloze advies!

De SolarStudio geeft u kosteloos en vrijblijvend advies op maat. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op! We zullen dan spoedig de wensen en ideeën met u bespreken.

subsidie zonnepanelen

Subsidie aanvragen voor zonnepanelen

Krijg ik subsidie op zonnepanelen? Voor veel mensen die zonnepanelen aanschaffen is het belangrijk om te weten of je subsidie ontvangt voor de plaatsing van zonnepanelen. Vooral bij de opkomst…
Lees meer
zonnepanelen en warmtepomp

Zonnepanelen en een warmtepomp

Bent u zich ook bewuster van het milieu en het belang van de aarde voor onze kinderen en kleinkinderen? Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen.…
Lees meer