Omvormer zonnepanelen

Een omvormer voor zonnepanelen is een onmisbare schakel in uw zonne-energiesysteem. De omvormer voor zonnepanelen zet de opgewekte stroom om in bruikbare wisselstroom voor uw huishouden. U weet nu wat omvormers voor zonnepanelen zijn, maar hoe werkt een omvormer en welke omvormer kiest u? Antwoord op deze vragen vindt u hieronder!

Hoe werkt een omvormer?

Hoe werkt een omvormer voor zonnepanelen? Om daar een helder beeld van te krijgen is het belangrijk om stil te staan bij de functie van een omvormer: het omzetten van opgewekte stroom in bruikbare stroom. De omvormer maakt het mogelijk om opgewekte energie te gebruiken in uw huishouden. Het is niet vanzelfsprekend dat de mogelijkheid van zonnepanelen om energie op te wekken ook zorgt dat de opgewekte energie automatisch bruikbaar is voor uw huishouden. Waar zit dit verschil in? Zonnepanelen werken op gelijkstroom en de apparaten in uw huis werken op wisselstroom. Daar komt een omvormer om de hoek kijken.

Welke omvormer kiest u?

Welke omvormer voor zonnepanelen u kiest is afhankelijk van meerdere factoren. Zo moet de capaciteit van de omvormer afgestemd worden op de capaciteit van de zonnepanelen. Het rendement wordt vervolgens weer beïnvloed door de hellingshoek en eventuele schaduwval. Belangrijke zaken die de capaciteit kunnen bepalen.

Naast de capaciteit van de omvormer, kunt u ook kiezen uit verschillende typen omvormers. Vaak wordt gekozen voor string omvormers, multi string omvormers, mirco omvormers en power optimizers. Het is per situatie verschillend welke omvormer u nodig zult hebben. Benieuwd welke omvormer het beste bij uw situatie past? De specialisten van de SolarStudio voorzien u graag van een goed en helder advies.

Neem contact op!

De SolarStudio komt graag kosteloos en vrijblijvend bij u langs voor een advies op maat. Vul hieronder het contactformulier voor een afspraak. Wij zien uw bericht graag tegemoet en nemen zo snel mogelijk contact met u op.