Subsidie voor zonnepanelen in 2018 

Subsidie voor zonnepanelen in 2018 voor particulieren? Helaas is het ook in 2018 niet mogelijk om landelijk subsidie aan te vragen voor het aanschaffen van zonnepanelen. Dit betekent echter niet dat er geen subsidieregeling voor zonnepanelen is in Nederland. Deze zijn namelijk lokaal geregeld en verschillen dus per gemeente. Het is dus afhankelijk van uw woonplaats welke subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen er beschikbaar zijn voor u. Via de website van de energiesubsidiewijzer kunt u bekijken welke subsidieregelingen er zijn in uw gemeente. In een vrijblijvend gesprek helpen wij u graag met het overzichtelijk maken van de regelingen qua subsidie voor zonnepanelen in 2018 voor particulieren.

Subsidie voor zonnepanelen in 2018 voor particulieren door btw-teruggave

Subsidie voor zonnepanelen in 2018 voor particulieren mag dan landelijk niet mogelijk zijn, dit betekent echter niet dat er geen andere voordelige aanschafregelingen zijn. Eén daarvan is de optie om de btw van de aanschafskosten voor zonnepanelen terug te vragen. Meer informatie hierover is op te vragen via de Centrale BTW Teruggave. De bedragen die worden teruggegeven kunnen erg variëren. Deze teruggave kan gezien worden als een soort indirecte subsidie voor zonnepanelen in 2018 voor particulieren.

Hoe u ook aan uw zonnepanelen mag komen, wanneer u voor De SolarStudio kiest, dan zitten daar verschillende voordelen aan. Allereerst bent u hartstikke duurzaam en investeert u in iets wat niet alleen voordelig is voor uzelf, maar ook voor de mensen om u heen. Het plaatsen van zonnepanelen levert natuurlijk ook een heleboel op, maar dit kan per huishouden verschillen.

Zonder subsidie voor zonnepanelen in 2018 voor particulieren toch voordelig?

De SolarStudio wil echter de aanschaf van zonnepanelen zelfs zonder subsidie voor zonnepanelen in 2018 voor particulieren zo voordelig mogelijk maken. Dit doen wij door u ons unieke betaalconcept aan te bieden, waarbij er geen investering noodzakelijk is van uw kant. Daarbij is het bij de SolarStudio ook mogelijk om zonnepanelen te huren of leasen. In een vrijblijvend gesprek lichten wij u graag alle mogelijkheden toe. Vul dus ons contactformulier in of bel ons op 036 – 76 010 18.

Zonnepanelen subsidiemogelijkheden voor ondernemers

De subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen worden steeds beperkter. Voor ondernemers is het zo dat er SDE+ subsidiemogelijkheden zonnepanelen mogelijk zijn in 2018. SDE staat voor “Stimulering Duurzame Energie”. Bij zakelijke subsidie voor zonnepanelen is het zo dat dit te maken heeft met fiscale aftrek. De hoogte van de subsidie is dus afhankelijk van de belastingdruk, en of u in de toekomst nog bepaalde posten mag verrekenen. Voor particulieren is er helaas geen zonnepanelen subsidie in 2018. Gelukkig zijn er wel andere zaken waar u van kunt profiteren met zonnepanelen.Hoewel dit niet direct subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen zijn, levert dit wel geld op.

Subsidiemogelijkheden zonnepanelen voor particulieren

Als ondernemer komt u in 2018 dus, belastingzaken in aanmerking genomen, in aanmerking voor de SDE+ subsidieregeling zonnepanelen. Voor particulieren zijn er helaas geen subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen meer mogelijk. Gelukkig zijn er wel andere voordelen. Zo is er bijvoorbeeld een BTW-regeling. Volgens deze regeling is het voor particulieren mogelijk om de volledige BTW op zonnepanelen terug te krijgen. Waarom? Als particulier lever je stroom aan bij het net. Hierdoor val je theoretisch gezien onder de groep ondernemers. Over de levering hoeft u als particulier slechts een klein percentage BTW af te dragen. Over de stroom zelf hoeft u geen BTW te betalen. Geen subsidie, maar best een goede regeling. Zeker gezien de verwachtingen met betrekking tot steeds hoger wordende BTW!

Subsidie voor zonnepanelen en meer voordelen met De SolarStudio

Bent u benieuwd naar uw mogelijkheden rond subsidiemogelijkheden? Overweegt u te investeren in zonnepanelen? Goede keuze! De waarde van uw woning stijgt, uw energie is duurzaam en de panelen zijn van hoge kwaliteit. Interesse? Vul dan vooral het contactformulier in. Wij nemen dan contact met u op. Ook kunt u bellen naar 036 – 76 010 18 en mailen naar info@desolarstudio.nl. U wordt altijd snel geholpen door onze experts.