Dakhelling zonnepanelen

Ideale dakhelling voor zonnepanelen

Zonnepanelen zien we in het dagelijks leven steeds vaker voorbijkomen. Iets waar we natuurlijk trots op zijn, want het is een mooie stap naar een gezondere leefomgeving. Daarnaast is het voor de portemonnee net zo’n voordeel, want dat is waar je het echte verschil gaat zien. Wij kunnen ons goed voorstellen dat er op het begin veel op je afkomt. Waar moeten de zonnepanelen geplaatst worden, wat gaat het opleveren en wat wordt de investering? Geen zorgen, op al deze vragen hebben we het antwoord. Wat voor jou de beste optie wordt, hangt van een aantal factoren af. Allereerst moeten we weten waar de zonnepanelen geplaatst moeten worden. De hoogste opbrengst wordt gemiddeld behaald bij een dakhelling van 30 graden. Is het dak meer naar het oosten of westen gericht? Dan is 40 graden gunstiger. Jouw ideale dakhelling voor zonnepanelen berekenen we graag ter plekke voor je.

Dakhelling zonnepanelen berekenen voor maximaal rendement

Je wil natuurlijk maximaal profiteren van de zonnepanelen wanneer je de keuze maakt daarin te investeren. Om te weten wat het rendement precies gaat worden, dien je te weten wat de dakhelling is. Zo kunnen we berekenen hoeveel stroom de panelen kunnen opwekken aan de hand van de stand van de zon. Dit kan bij iedereen wat verschillen, maar zelfs in de schaduw wekken zonnepanelen nog energie op! Je hebt er dus echt het hele jaar profijt van, ongeacht op welke kant van het gebouw de panelen geplaatst kunnen worden. Wanneer je voor zonnepanelen kiest nemen wij dit allemaal stap voor stap met je door.

Hoe bereken ik de ideale dakhelling voor zonnepanelen?

Dat hoef je natuurlijk niet zelf te doen, dat nemen onze specialisten graag voor je uit handen. Het zijn complexe berekeningen en kan een vertekend beeld geven wanneer je niet goed naar de variabelen kijkt. Wij nemen daarom graag persoonlijk met je door wat de mogelijkheden zijn. We bespreken direct de opties en laten je zien wat het je onderaan de streep gaat opleveren. We berekenen jouw ideale dakhelling voor zonnepanelen en brengen de tekening tot leven. Neem gerust contact met ons op en we helpen je graag verder!

Onze projecten

Niets gevonden.

De SolarStudio komt graag kosteloos en vrijblijvend bij je langs om voor jou uit te rekenen hoe voordelig zonne-energie is.

Contactinformatie

Lange Dreef 8
4131 NH Vianen