Wat doet een slimme meter als u zonnepanelen heeft?

Een slimme meter zorgt ervoor dat u geen meterstanden meer hoeft door te geven aan uw energieleverancier. De slimme meter stuurt deze namelijk automatisch door. Niet alleen de energieleverancier kan uw meterstanden op afstand lezen, u kunt dit ook doen!

Wanneer u in het bezit bent van deze slimme meter kunt u deze standen aflezen via bijvoorbeeld een app op uw telefoon. Wanneer u zonnepanelen heeft laat de energiemeter niet alleen zien hoeveel energie u verbruikt, ook laat dit slimme apparaatje zien hoeveel energie u teruglevert aan uw energieleverancier.

De voordelen van een slimme meter in combinatie met uw zonnepanelen

Een slimme meter kent zo zijn voordelen. Het niet meer hoeven doorgeven van uw meterstanden en uw energieverbruik makkelijk in de gaten houden via mobiele apps of websites zijn een paar voorbeelden. Wanneer u zonnepanelen heeft houdt de slimme meter ook bij hoeveel opgewekte energie u teruglevert aan uw energiemaatschappij. Dit zorgt niet direct voor een kostenbesparing op uw energierekening, maar het geeft u wel veel meer inzicht in uw opbrengsten en verbruik. Door uw energieverbruik in de gaten te houden via de slimme meter en hierop in te spelen, kunt u nog meer besparen op uw energierekening dan dat u al doet via de zonnepanelen.

Een voordeel van de slimme meter en zonnepanelen

Naast de bovengenoemde voordelen is er momenteel ook nog sprake van de salderingsregeling. De salderingsregeling kan zorgen voor een korting op uw energierekening wanneer u een bepaald aantal kilowatt aan energie terug levert aan uw energiemaatschappij. De slimme meter helpt u en de energiemaatschappij deze opgewekte en terug geleverde energie door zonnepanelen makkelijk bij te houden. Dit is echter niet bij elke energiemaatschappij van toepassing en er is een mogelijkheid dat de regeling in de toekomst gaat verdwijnen.

De slimme meter houdt niet precies bij hoeveel energie uw zonnepanelen opwekken, wel is de slimme meter een apparaat wat het u makkelijker maakt om uw energieverbruik en teruggave bij te houden. Heeft u nog vragen over de slimme meter in combinatie met uw zonnepanelen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

 

Lening zonnepanelen

Hoewel zonnepanelen steeds betaalbaarder worden, spreekt u over “nog best een bedrag” wanneer u zonnepanelen op uw dak wilt laten plaatsen. Een lening voor zonnepanelen kan uitkomst bieden. Er zijn…
Lees meer

Slimme meter zonnepanelen

Wat is een slimme meter We hebben het allemaal weleens gedaan, het doorgeven van de meterstanden voor de energieleverancier. Met een slimme meter hoeft u dat nooit meer te doen!…
Lees meer

Wat is de levensduur van zonnepanelen?

Wat is de levensduur van zonnepanelen? De levensduur van zonnepanelen verschilt nogal in Nederland. Sinds de populariteit gestegen is en de vraag naar zonnepanelen is gegroeid, zijn er ook steeds…
Lees meer
Menu